dissabte, 25 d’octubre de 2008

La DO Terra Alta preveu un collita de raïm de qualitat


El Consell Regulador de la DO Terra Alta confia que la collita de raïm d'enguany puga arribar als 38 milions de quilos, una xifra un 5% inferior a l'any passat al mateix temps que superior a la mitjana habitual, però amb una qualitat excel·lent que podria convertir aquesta campanya en la millor dels últims tres anys. Aquesta millora qualitativa es deuria a les suaus temperatures i al "moderat estrès hídric" de les vinyes. Segons han afegit, el descens quantitatiu hauria sigut causat, fonamentalment, per problemes de quallat del fruit en determinades varietats. Les condicions meteorològiques obligaran a retardar entre vuit i dotze dies l'inici generalitzat de la verema.

Segons el Consell Regulador, seguint la línia de cada verema, la campanya va arrancar ja en algunes vinyes situades al terme municipal del Pinell de Brai durant l'inici de la primera quinzena d'agost. Però a l'altra banda, a l'oest, de les serres calcàries de Cavalls i Pàndols, on es troba la immensa majoria de les vinyes de la DO Terra Alta, la situació marca la diferència respecte a les darreres collites i, malgrat la pràctica d'algunes veremes puntuals, la collita no arrancarà fins a principis de la setmana vinent.

En general i malgrat el retard de l'entrada en maduració, les suaus temperatures (1,5º C menys de mitjana durant el període abril-agost respecte al 2005 i 2006) i el moderat estrès hídric que les vinyes han anat experimentant, fan pensar a assolir una qualitat clarament superior a la que es considera la segona millor collita d'aquest nou mil·lenni, la del 2004 (considerant que la de 2001 encara no ha sigut superada).

No obstant això, des del Consell Regulador certifiquen, de forma "unànime" a tot el territori de la DO, la "delicadesa" de l'estat fitosanitari del raïm. "I és en aquest punt, on està la clau de l'èxit d'aquesta campanya i la principal preocupació dels enòlegs", argumenten els responsables de l'organisme.

Segons afegeixen, el volum de producció es preveu en correspondència a una collita "moderada", lleugerament superior a la mitjana i un 5% inferior a la collita 2007. El descens hauria sigut causat, fonamentalment, per problemes de quallat del fruit en determinades varietats. Per tot això la collita podria estar entorn dels 38 milions de quilos, tot i que l'evolució de l'estat fitosanitari podria influir també en el volum final de la producció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada